Знову проблеми з «Новою Поштою»

Щось тотально не щастить з цією службою доставки. Фірма як би нормальна на перший погляд і могло все складатись добре, але не виходить.

Спочатку не зміг отримати відправлення вчора в кінці робочого дня, бо прогледів і прослухав нову адресу складу служби. Це при тому, що був на сторінці сайту, де вона червоним написана і її ж мені по телефону повідомили, але мозком ця інформація повністю не сприйнялась.

Сьогодні вже перед обідом поїхав на склад за новою адресою. Мою посилку знайшли без проблем, але, як тільки почали вводити номер накладної для її роздруківки, вимкнули світло… Авжеж, ніякого джерела безперервного живлення там не було. Через хвилин десять електроживлення відновилося, ще стільки же часу довелося чекати поки завантажиться старий комп’ютер, але на цьому проблему не скінчилися, бо через некоректне завершення збилися настройки 1С, а оператор зовсім погано вміла користуватися пристроєм і не знала що робити. Довелося чекати поки прийде допомога по налаштуванню програми.

Не розумію, що так важко забезпечити склад джерелом безперервного живлення? Служба доставки, яка дозволяє оплачувати товар при отриманні, повинна достатньо добре заробляти в країні, де більшість продавців та покупців взаємно не довіряють друг другу і самій Укрпошті, якість послуг якої залишає бажати кращого.